Η REZOS BRANDS S.A. είναι μια αγροτική μικρομεσαία επιχείρηση, με εξειδίκευση σε υπερτροφές και λειτουργικά τρόφιμα, η οποία ιδρύθηκε το 1983 στην Πάτρα,στη Δυτική Ελλάδα. Η εταιρεία έχει υιοθετήσει το κάθετο επιχειρηματικό μοντέλο: «από το αγρόκτημα στο πιάτο», το οποίο περιλαμβάνει την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την έρευνα, τη διαδικασία, τη συσκευασία, την αποθήκευση, το μάρκετινγκ, τη διανομή.

Ταχυδρομική Διεύθυνση

Βιομηχανική Περιοχή Πάτρας

Αγ. Στέφανος

252 00

Η REZOS BRANDS S.A. είναι μια αγροτική μικρομεσαία επιχείρηση, με εξειδίκευση σε υπερτροφές και λειτουργικά τρόφιμα, η οποία ιδρύθηκε το 1983 στην Πάτρα,στη Δυτική Ελλάδα. Η εταιρεία έχει υιοθετήσει το κάθετο επιχειρηματικό μοντέλο: «από το αγρόκτημα στο πιάτο», το οποίο περιλαμβάνει την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την έρευνα, τη διαδικασία, τη συσκευασία, την αποθήκευση, το μάρκετινγκ, τη διανομή.

Έχουμε επενδύσει στη βιολογική καλλιέργεια υπερτροφών (θαλάσσιο ιπποφαές, εχινάτσεα, σιδερίτης (τσάι του βουνού) , πιλοτικές καλλιέργειες κ.λπ.) στο δικό μας αγρόκτημα που βρίσκεται στο κέντρο της προστατευόμενης περιοχής του δικτύου Natura 2000 με το όνομα Αντιχάσια Όρη-Μετέωρα (Κεντρική Ελλάδα), υιοθετώντας τις αρχές της Γεωργίας Ακρίβειας με αισθητήρες εδάφους, έξυπνα συστήματα άρδευσης και άλλες γεωργικές τεχνολογίες προκειμένου να παρακολουθούμε τη βιολογική μας καλλιέργεια, να αναλύουμε τις καλλιέργειες ύψιστης θρεπτικής αξίας και να βελτιστοποιούμε τη λειτουργικότητα των προϊόντων μας. Χρησιμοποιούμε την καινοτόμο τεχνολογία οσμωτικής αφυδάτωσης (μη θερμική διαδικασία), εφαρμογές ψυχρού πλάσματος στο αγρόκτημα και τις καλλιέργειες, έτσι ώστε να διατηρούμε όλες τις βιταμίνες και τα βιοδραστικά συστατικά των υπερ-φρούτων μας, μεγιστοποιώντας τα ωφέλη τους.

Αναπτύσσουμε λειτουργικά τρόφιμα και χυμούς και αναλαμβάνουμε έρευνες σχετικά με τη νανοενθυλάκωση βιοδραστικών συστατικών, παραπροϊόντων και τη χρήση τους σε καθημερινά προϊόντα διατροφής. Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι η συνεχής βελτίωση, ως μακροπρόθεσμη επένδυση, στους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης στη γεωργία και τα τρόφιμα, τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ, τη διανομή. Η αξιοπιστία, η σταθερότητα και ο σεβασμός ορίζουν το δρόμο μας. Η Rezos Brands σχεδιάζει να επενδύσει στην κατασκευή ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου επιστήμης τροφίμων για να κάνει πιλoτικές δοκιμές στην εκχύλιση, την αφυδάτωση, τη συντήρηση, την ενθυλάκωση αλλά και να προχωρήσει σε διατροφική – μικροβιακή ανάλυση των λειτουργικών προϊόντων REZ.

Η εταιρεία διακρίνεται σε τρεις λειτουργικούς τομείς: 1) Εμπορίας, Διάδοσης & Εφοδιαστικών Αλυσίδων 2) Καλλιέργειας 3) Ευρωπαϊκό Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης:

 • Κύρια δραστηριότητα είναι η διανομή και η ανάπτυξη εθνικών δικτύων πωλήσεων εισαγόμενων και εγχώριων προϊόντων τροφίμων και ποτών, που λειτουργούν στην ελληνική αγορά. Παρέχει ένα καλά λειτουργικό δίκτυο logistics, έχοντας υιοθετήσει ενημερωμένα συστήματα παρακολούθησης, από το στάδιο αγοράς έως την παράδοση. Ενισχύουμε τις πωλήσεις επενδύοντας στην πιο σύγχρονη διαχείριση αποθήκης, σε λογισμικό εμπορικής διαχείρισης, με στόχο να διασφαλίσουμε την ικανοποίηση του πελάτη τόσο από άποψη ποιότητας όσο και από τον χρόνο παράδοσης σε αυτούς.
 • Το πολυλειτουργικό αγρόκτημα στα Μετέωρα (Κεντρική Ελλάδα), προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να αναβαθμίστει το θαλάσσιο ιπποφαές ως το κορυφαίο ελληνικό σούπερ φρούτο. Η αποστολή μας είναι να καλλιεργούμε, να επεξεργαζόμαστε και να εμπορευόμαστε, τα καλύτερα βιολογικά σούπερ φρούτα ξεκινώντας από το θαλασσινό ιπποφαές και το ελληνικό τσάι του βουνού, που έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι ωφελούν το ανθρώπινο σώμα και το μυαλό. Μέσω αυτού του κάθετου επιχειρηματικού μοντέλου, φιλοδοξούμε να κυκλοφορήσουμε στις ευρωπαϊκές αγορές, καινοτόμα λειτουργικά τρόφιμα βασισμένα σε ελληνικά μεσογειακά σούπερ φρούτα και αρωματικά βότανα.
 • Το Ευρωπαϊκό Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης διεξάγει ερευνητικές δραστηριότητες προκειμένου να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα προϊόντα και τις υπηρεσίες προς την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών προσανατολισμένων στις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες αγορές. Κύριες Δραστηριότητες:
 • συμμετοχή & υλοποίηση έργων της ΕΕ (H2020, Erasmus +, PRIMA, LIFE, BBI, EEA Grants, ENI-MED κ.λπ.)
 • έρευνες για νέα λειτουργικά τρόφιμα & ποτά, επιστήμες τροφίμων και τεχνολογίες τροφίμων
 • λειτουργική-καινοτόμα σχεδίαση τροφίμων
 • υλοποίηση πιλοτικών δοκιμών / επίδειξη καινοτόμων αγρο-τεχνολογιών έξυπνης γεωργίας & γεωργίας ακριβείας
 • διεξαγωγή εργαστηριακών ερευνών για 1) καινοτόμες μεθόδους μη θερμικής αφυδάτωσης (όσμωση, ξήρανση με ψύξη, κρύο πλάσμα κ.λπ.) 2) τεχνικές εκχύλισης& 3) μεθοδολογία νανο / μικροενθυλάκωσης

ανάπτυξη έργων για εξατομικευμένη διατροφή, φυτικές πρωτεΐνες, τρισδιάστατη εκτύπωση τροφίμων για ειδικές ομάδες στόχους (π.χ. άτομα με διαβήτη) για τη μεταβολομική στο αγρόκτημα, τα nutrigenomics κλπ.

Συμμετοχή σε ΠΕ

 • ΠΕ2

 • ΠΕ3

 • ΠΕ7

 • ΠΕ8

 • ΠΕ9

 • ΠΕ10

Συνειρφορά στο έργο

Η REZOS θα συμμετάσχει στην ανάκτηση ενέργειας από απόβλητα και παραπροϊόντα επεξεργασίας γαλακτοκομικών προϊόντων και μπύρας, καθώς και στην ανάπτυξη λειτουργικών προϊόντων διατροφής εμπλουτισμένων με πρωτεΐνες. Εκτός από αυτά, η REZOS θα συμμετέχει στην ανάπτυξη μοντέλων LCA και WEN, καθώς και σε θέματα εκμετάλλευσης.